מידי סמסטר ממלאים/ות סטודנטים/ות סקר שביעות רצון מההוראה. הסקר מתבצע באופן מקוון והוא כולל שתי: שאלות כמותיות של הערכה כוללת של הקורס ושל מרצה הקורס, ושתי שאלות איכותניות על המרצה ועל הקורס. תוצאות החלק האיכותני מתקבלות כרשימה של הערות לחיוב והערות לשיפור.
ככל שיש יותר סטודנטים/ות בקורס, כך כמות ההערות המתקבלות בחלק האיכותני בסקר רבה יותר. בכיתה של עשרות תלמידים/ות ומעלה, הסקר יכול להיות מורכב ממאות הערות מילוליות של סטודנטים/ות. מצב זה מקשה על ניתוח כולל וברור של תוצאות הסקר ומכאן מקשה להצביע על הטעון שיפור או על אלמנטים מוצלחים שכדאי לשמר.
לצורך זה פיתחנו עם חברה המתמחה בתחום האלגוריתם מערכת ניתוח אוטומטי של הפן המילולי בסקרי שביעות הרצון מההוראה.
בשלב הראשון אותרו הנושאים העיקריים עליהם כותבים/ות הסטודנטים/ות בהערותיהם/ן ונקבעו הקטגוריות הראשיות ותת הקטגוריות. לאחר מכן כל הערות הסטודנטים/ות חולקו אוטומטית לפי קטגוריות אלו.
סיכום הערות עבור המרצה- מתקבל סיכום ממוקד ומקוצר של הערכות מילוליות מסודרות לפי קטגוריות ותת-קטגוריות. בכל קטגוריה מופיעות מספר ההערות שהתקבלו מתוך סך ההערות החיוביות או הערות לשיפור. הניתוח מופיע בצורת גרף שיוכל לסייע למרצה להבין טוב יותר את ההערות המילוליות שניתנו על ידי הסטודנטים/ות ולשפר את הקורס בהתאם.
שימו לב: בקורסים בהם מספר המשיבים/ות לשאלה איכותנית עבור מרצה קטן מ-10 ומספר ההערות המילוליות לשאלות האיכותניות בסה"כ קטן מ-100 לא הופק סיכום הערות מילוליות בגרף.
גישות אפשריות:
- מערכת מורים: https://teachers.huji.ac.il
- אתר האוניברסיטה: www.huji.ac.il סגל> הוראה> מערכת מורים
נא לבחור אחת האפשרויות המתאימות להזדהות במערכת.
לשאלות בנושא הזדהות נא לפנות למרכז התמיכה: בטל' 02-5883450 או בWhatsApp 052-588-6733
- לבחור ב - סקר שביעות רצון מההוראה
- להקיש על: "סיכום הערות מילוליות של הסטודנטים בגרף"
- בטבלה ללחוץ על מספר קורס (דף הסבר מצורף מעל הטבלה).
יש לקחת בחשבון שלעיתים קרובות הסטודנטים/ות מערבבים/ות הערות על הקורס והערות למרצה ביחד. המערכת שפותחה מתמודדת עם זה והגרף מציג תמונה כוללת המסכמת את הערות על הקורס והערות על אופן ההוראה של המרצה ביחד. ידוע לנו שבקורסים מרובי מרצים/ות יכולה להתקבל תמונה מוטית. נשמח לשמוע את דעתכם/ן בנושא והצעות לשיפור.
חשוב לזכור: סיכום ההערות וחלוקה לקטגוריות לא יכולה להחליף קריאה מעמיקה של ההערות עצמן. בזכות הסיכום קל יותר לקבל תמונה מלאה על שביעות הרצון של הסטודנטים/ות ופשוט יותר להתמקד במה שצריך לשמר או לשפר.
דוגמא לאנליזה שנערכה לביטויים חיוביים ושליליים: